Unde se poate investi în 2021

Lumea și-a luat rămas bun de la 2020, care, împreună cu virusul chinezesc, a adus un uragan de evenimente în aproape toate domeniile vieții noastre. Nu a fost altfel nici în domeniul investițiilor. Cum s-a schimbat lumea și în ce se poate investi în anul 2021?

Anul 2020 a fost extrem de turbulent. Pentru niște prognoze clare despre cum va fi anul acesta, ar fi cel mai util să investim într-un glob de cristal și în dezvoltarea abilităților clarvăzători. Dar nu așa funcționează piețele.

Cu toate acestea, rămân încă valabile regulile de bază, cum ar fi diversificarea, evitarea investițiilor în domenii pe care nu le înțelegem, acceptarea investițiilor pe termen lung, dar și evitarea „ofertelor miraculoase” de la diverse companii, care promit profituri de zeci de procente cu risc „aproape” zero.  

În ce se poate investi în 2021?

Imobile în străinătate

Probabil nu v-ați aștepta ca specialiștii în proprietăți imobiliare din străinătate să recomande altceva decât tocmai imobilele din străinătate.  Însă nu vom fi singurii care văd oportunități interesante pe piața imobiliară. Chiar și milionarii din dolari au fost de acord că una dintre cele mai atractive investiții este cea în proprietăți imobiliare rezidențiale. Adică persoanele de succes, care au bogate experiențe în ceea ce privește valorificarea proprietăților lor. Dar și noi avem câteva argumente bune care să susțină ideea că investițiile în imobilele din străinătate poate fi o alegere bună în 2021.

1. Diversificare

O diversificarea adecvată a portofoliului reduce riscurile de pierderi. Unul dintre sfaturile deja menționate ale fiecărui investitor. Imobilele ar trebui să facă parte din orice portofoliu, ca o investiție conservatoare. În cazul imobilelor din străinătate, nu este vorba doar de o diversificare între produse individuale, ci și de o diversificare monetară și geografică.

Nu vrem să fin excesiv de pesimiști, dar urmărind evoluțiile politice actuale din lume, putem observa tendințe care, deși până acum prin în pași lenți, pot duce la o reducere parțială a utilizării după bunul plac bunurilor proprii sau la impozitarea disproporționată a acestora.

Există și în țara noastră entități politice care cu siguranță ar veni cu ideea impozitării speciale în cazul celei de a doua și a altor proprietăți imobiliare deținute de același proprietar. Am putut chiar auzi sugestii similare de la unii politicieni. De aceea ar putea fi mai bine să nu investiți exclusiv în proprietăți imobiliare din România. Ca să nu mai vorbim de faptul că prețurile imobilelor sunt în prezent la un nivel relativ ridicat în țară.

2. Aprecierea imobilului, venituri din închiriere

Pandemia de coronavirus a stârnit valuri puternice pe piețele bursiere. În cazul imobilelor, nu a existat un declin major, în timp ce în multe țări, prețurile proprietăților au continuat să crească. Ca o recompensă față de existența unei lichidități mai mici în cazul imobiliarelor, rămâne aprecierea în timp a prețurilor acestora, care, pe termen mai lung, oricum apare aproape întotdeauna în cazul imobilelor.

Casele și apartamentele destinate locuințelor secundare se bucură de cel mai mare interes în rândul investitorii în imobile din străinătate. Și mai ales, cum este de fapt tipic, în imobile la mare și la mute. Dacă achiziționați proprietatea imobiliară exclusiv pentru uz personal, nu trebuie să vă ocupați deloc de veniturile din închiriere.

Dar majoritatea oamenilor combină uzul propriu al imobilelor cu închirierea atunci când nu le folosesc.  Odată cu restricțiile din domeniul turismului, se subînțelege să în 2020 veniturile din chirii pot să scadă. Pe de altă parte, cum ar fi în Austria, scăderea clienților străini cazați a fost în mare parte compensată de înnoptările turiștilor autohtoni.

Anul 2021 un optimism în rândul populației datorită campaniilor de vaccinare care au început în mai multe țări la sfârșitul anului 2020.

În același timp, segmentul imobiliar pentru locuințe secundare nu a afectat soarta apartamentelor cumpărate spre închiriere.

3. Imobilele din străinătate pot aduce beneficii chiar și în perioade extraordinare

Anul acesta am asistat la evenimente pe care probabil puțini le-au prezis. Măsurile asociate pandemiei globale de covid-19 au schimbat funcționarea normală a lumii cu care eram obișnuiți.

Chiar și în aceste vremuri, s-a dovedit însă că deținerea unor imobile în străinătate poate aduce beneficii. Clima de pe litoral sau aerul curat de munte sunt cele mai bun modalități de întărire a imunității. Și, dacă vă puteți baza pe serviciile oferite de propria casă, vă puteți bucura de vacanță în siguranță chiar și într-un moment în care unele facilități de cazare trebuiau să rămână închise.

În același timp, după ce a dispărut șocul inițial asociat cu izolarea aproape absolută a unor țări, oamenii care dețineau, de exemplu, o proprietate sau un iaht, au fost primii cărora li s-a permis să vină în aceste țări. Mulți oameni au ales să se refugieze la a doua lor casă din străinătate. Home office de la mare are farmecul său incontestabil.

» Uitați-vă la oferta de imobile de vânzare din străinătate.

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:

Hot tips | Avem pentru Dvs. Pregătit peste 6000 de imobiliare din toată lumea Ofertă completă

Doresc să primesc noutăţi şi oferte actuale de proprietăţi imobiliare, gratuit şi direct la e-mail-ul meu:
Limbă: